Persoonlijk contact?!

Ja zeg, persoonlijk contact is zo uit de tijd! Ik bestel met mijn dochter liever eten bij de Mac via ‘de paal’ anders moeten we communiceren met anderen! We hebben helemaal geen persoonlijk contact meer nodig. Eerst dacht ik dat dit een voordeel was. Je besteld je koelkast op bol.com en je verzekerd jezelf bij centraal beheer online. Je zoekt naar de juiste zorgverzekering via independer en op marktplaats sluit je deals met landgenoten. Op internet kan alles! Dit alles kan zonder maar een keer echt in contact te komen, wonderlijk hé? Heerlijk dat we ons volledig vrij door de digitale wereld kunnen bewegen! Geen contact is HET contact van 2019.

Is het nou wel zo dat we alleen de online wereld nodig hebben? Zelf merk ik als 45+ er dat ik de ‘normale’ wereld zoals hij was wel mis. Voorheen had je op een treinreis minstens met 1 persoon echt contact. Of het nu ging over hoe de conducteur zijn werk deed of over hoe goed het boek is dat je aan het lezen was, je maakte contact. Ik merk dat ik het helemaal niet meer zo goed kan, het in contact komen met. Ik heb mijn oordopjes in (soms zonder muziek aan) en ik sluit mezelf af voor de buitenwereld. De buitenwereld is ingewikkeld geworden. Als je glimlacht naar iemand denkt men; ‘wat moet je? ‘, glimlach je niet dat ben je een aso. Ik kan mijn weg niet meer vinden zonder op tenen te trappen.

Hoe moet dat nou met mensen leren kennen? Dit kan niet instant online, toch? Soms vind je iemand stom om vervolgens je mening bij te stellen na een aantal ontmoetingen. Dat er een aantal ontmoetingen plaatsvinden is al uniek want zonder directe ‘klik’ na het online kennis maken verdwijn je bij het restafval, zowel zakelijk als privé. Ik verlang naar de tijd dat je iemand (soms noodgedwongen) 10 keer tegenkwam met tegenzin om dan vervolgens de 11e keer te bedenken dat diegene toch echt een punt had… Ik verlang naar de congressen waarbij je gegevens uit ging wisselen omdat je interesse had voor de ander, zonder bijbedoelingen. Mensen leren kennen zonder blauwdruk of verwachting zou toch moeten kunnen, toch?

Zaterdag ga ik naar de kapper, helemaal online afgesproken van tijdstip tot welke behandeling ik wil. Ik hoop dat de massage stoel geen ingewikkelde vragen stelt. Geheel verwachtingsloos verwacht ik cappuccino, een te hoge rekening en een geweldig nieuw kapsel. Klaar voor mijn volgende online ervaringen!

Deel en volg!